Atomfutás bemutatkozás

A mozgás és a futás népszerűsítése a célja az immár öt évvel ezelőtt útjára indított Atomfutásnak Pakson, az elmúlt hétvégén a rendezvénynek köszönhetően egy napra városunk a futás fővárosává vált. Paks és a környék legnagyobb, stílszerűen Atomfutásra keresztelt futóversenyének célszalagját idén hatodik alkalommal szakíthatják át a nem átlagos élményeket keresők.

Szeptember első szombatján a város nevezetes pontjait befutva, a Paksi Atomerőművet is érintve, igazi kuriózum a futóversenyek sorában az Atomfutás, amely az ATOM100+, a Telekom Vivicittá Városvédő Futás 10 km-es távja mellett három vidéki város - Szekszárd, Kaposvár, Baja - futóversenyeinek összesített befutóját is adja.

A napjainkban fénykorát élő, és még mindig bővülő futóturizmusban nehéz felszínen maradni, a paksi futás eddig megugrotta a lécet.

Az Atomfutás lehetőséget kínál egyéniben és váltóban a 3/4 maratontól kezdve egészen a 3 kilométeres táv teljesítéséig, míg a gyerekek rövidebb távokon is bontogathatják szárnyaikat.

A tendencia az utóbbi években az extrém kihívások felé tereli a futókat, amely Pakson sem hagyja szárazon a nevezőket: a brutálAtom akadályain, szalmabáláin, vizesárkain keresztülverekedve minden induló hódolhat effajta szenvedélyének.

ITT KÉRJÜK FIGYELMEDET.  A 2016-os tapasztalatok arra kényszerítettek bennünket, hogy a brutálATOM távjain, (kölyök, és felnőtt) megtiltsuk a szöges cipőben való indulást.   Indokunk egyrészt a balesetveszély elkerülése, másrészt pedig a z akadályként felhasznált eszközök megóvása. Ezért kérünk mindenkit, hogy  a rajt vonal átlépése előtt cserélje normál futócipőre szöges cipőjét.  Ennek elmulasztása , kizárást eredményez!!! Köszönjük megértéseteket, segítségeteket... (Scheffer István)