Atomfutás bemutatkozás

A mozgás és a futás népszerűsítése a célja az immár öt évvel ezelőtt útjára indított Atomfutásnak Pakson, az elmúlt hétvégén a rendezvénynek köszönhetően egy napra városunk a futás fővárosává vált. Paks és a környék legnagyobb, stílszerűen Atomfutásra keresztelt futóversenyének célszalagját idén hatodik alkalommal szakíthatják át a nem átlagos élményeket keresők.

Szeptember második szombatján a város nevezetes pontjait befutva, és a Paksi Atomerőművet is érintve, igazi kuriózum a futóversenyek sorában az ATOMfutás, amely az ATOM100+ sorozat záró eseménye is egyben. (a Telekom Vivicittá Városvédő Futás 10, és 21km-es távja mellett három vidéki város - Szekszárd, Kaposvár, Baja )

A napjainkban fénykorát élő, és még mindig bővülő futóturizmusban az ATOMfutás az eddigi 6 évadjával a magyarországi futóversenyek élvonalába  került.

Az ATOMfutás lehetőséget kínál egyéniben és váltóban a  600 m -es gyerek távtól a 3 km-n át, a 3/4 marATOM teljesítéséig, valamint az akadály futás szerelmeseinek a brutálATOM nyújt indulási lehetőséget. Az extrém kihívásokat kedvelő futók Pakson a brutálATOM akadályain, szalmabáláin, vizesárkain hódolhatnak effajta szenvedélyüknek.

ITT KÉRJÜK FIGYELMEDET.  A 2016-os tapasztalatok arra kényszerítettek bennünket, hogy a brutálATOM távjain, (kölyök, és felnőtt) megtiltsuk a szöges cipőben való indulást.   Indokunk egyrészt a balesetveszély elkerülése, másrészt pedig a z akadályként felhasznált eszközök megóvása. Ezért kérünk mindenkit, hogy  a rajt vonal átlépése előtt cserélje normál futócipőre szöges cipőjét.  Ennek elmulasztása , kizárást eredményez!!! Köszönjük megértéseteket, segítségeteket... (Scheffer István)