OCR

OCR

AZ ORSZÁGOS BAJNOKI FUTAMRÓL, KUPAFUTAMOKRÓL ÉS ANNAK NEVEZÉSI INFORMÁCIÓIRÓL A Magyar OCR Sport Szövetség HIVATALOS HONLAPJÁN TALÁLSZ RÉSZLETES TÁJÉKOZTATÓT: www.ocrsport.hu

 

Magyar OCR Sport Szövetség Országos Bajnoki Futam és az ATOMfutás, brutálATOM szervezői fenntartja a jogot a bajnoki kupafutam rajtidőpontok változtatására az indulói létszámok függvényében.
A rajt időpontját a nevezés lezárását követően (de legkésőbb 5 nappal a verseny előtt) nyilvánosságra hozza a OCR a hivatalos oldalán.
Az
Magyar OCR Sport Szövetség Országos Bajnoki Futam (OB futam) indulóira az ATOMfutás azon belül a brutálATOM szabályozásai és díjazásai is érvényesek.

 

(Magyar OCR Sport Szövetség Országos Bajnoki Futam)         Előnevezés itt:   http://onlinenevezes.atomfutas.hu/

Versenyszabályzat

Speciális szabályok

 1. Első a biztonság! Ha úgy érzed, nem megy a feladat biztonságos leküzdése, ne kockáztass, hagyd ki!
 2. Bármely szóbeli, vagy írott instrukció, amely a versenyrendezőktől származik a verseny előtt vagy alatt, elsőbbséget élvez ezzel az írott szabályzattal szemben.
 3. A balesetmentes végrehajtás emelt szintű koordinációs, fizikai, technikai képzetséget, képességeket, felkészülést igényel!

Általános szabályok

 1. Regisztrációs módosításokat kizárólag a nevezési határidő lejárta előtt lehet elvégezni, utólag nem. (www.onlinenevezes.atomfutas.hu)
 2. Csak az a versenyző indulhat, aki a regisztrációnál aláírja/leadja a felelőségi nyilatkozatát. Nem kell a nyilatkozatot kinyomtatva elhoznod, kivéve, ha 18 éven aluli versenyző szülői kíséret nélkül jön el a rendezvényre. A helytelenül megadott születési dátum kizárást von maga után az ár visszatérítése nélkül.
 3. A versenyzőknek 10 perccel a rajt előtt jelentkezniük kell a rajtnál. Ez nem a regisztrációt jelenti, azt lényegesen korábban kell elvégezni, a versenykiírásban (később) feltüntetett időkorláton belül.
 4. A versenyzők (a részvevők létszámától függően) csoportokban indulnak.
 5. A versenypálya jól látható és követhető szalaggal van jelölve. A szalagozás követése kötelező.
 6. Minden versenyzőnek a saját felelőssége, hogy tisztában legyen a verseny, és az akadályok szabályzatával, az akadályok helyes leküzdésével az esemény előtt!
 7. Ha egy versenyző nem érti a feladatot, neki kell a szervezőket vagy az akadály versenybírójától megkérdeznie a rajt, vagy az akadály előtt.
 8. Az akadályok és a büntetés vagy büntetések szabályos végrehajtásának módja a verseny előtt kiadott szabályzatban lesznek megtalálhatók. Az akadályok előzetes kipróbálására nincs lehetőség, a szabály megsértése kizárást von maga után.
 9. Az OCR „A” típusú feladatoknál minimum 3-szor kell próbálkoznod, de két próbálkozás közben nem akadályozhatod a többieket. Ha nem sikerül, akkor a büntető feladatot kell elvégezned.
 10. Az OCR „B” típusú akadályoknál van kötelező, illetve büntetéssel kiváltható akadály, amennyiben nem tudod lejesíteni. Nem kell 3-szor megpróbálni, elég egyszer.
 11. Amennyiben a feladatot a versenyző nem hajtja végre, a chipet le kell adni az akadály versenybírójának.
 12. A gyorsabb, magasabb rajtszámú, illetve a speciálisan a versenyre készített karszalaggal rendelkező versenyző elsőbbséget élvez a feladat elkezdésekor és futás közben.
 13. Az időméréshez elektronikus chipet használunk. Elvesztése a chip készpénzes kifizetését vonja maga után.
 14. Ha egy versenyző fizikális vagy mentális okok miatt nem képes folytatni a versenyt, feladhatja azt. Aki feladja, annak értesítenie kell a legközelebbi akadálynál található önkéntest, majd kötelessége a chipet leadni az akadály versenybírójának. Azon versenyzők számára, akik feladják a versenyt a célba való visszaszállítás nem biztosított.
 15. .....
 16. Óvni legkésőbb az eredményhirdetés előtt 30 perccel lehet. Az óvást írásban kell megtenni, a versenyigazgatónál. Az óvás díja 4000Ft. Indokolt óvás esetén a díj visszatérítésre kerül.

Nem fejezed be a versenyt 

    20. aki a szintidőn kívül teljesítette a távot (szintidő 90 p)

Diszkvalifikáció – kizárást von maga után

 1. az útvonal elhagyás vagy levágás. A versenyző felelőssége az útvonal helyes követése. Az a versenyző, aki szándékosan, vagy véletlenül elhagyta az útvonalat, és nem ott csatlakozik vissza, ahol letért róla, kizárásra kerül.
 2. a versenybíró utasításának figyelmen kívül hagyása.
 3. a feladatok nem növekvő számsorrendben történő érintése.
 4. a szemetelés. Csak a frissítőpontnál elhelyezett szemetesben szabad a feleslegessé vált dolgoktól megszabadulni.
 5. a chip eltávolítása.
 6. az elsősegélynyújtás elmulasztása.
 7. a chip elvesztése.
 8. szöges cipő, cipőre rögzíthető – szöges csúszásgátlót használata.

Versenyzői magatartás

 1. Minden versenyzőtől elvárt a sportszerű viselkedés az egész rendezvény ideje alatt. A sportszerűtlen viselkedés okot adhat a kizárásra a versenyből.
 2. A lassabb versenyzőknek a gyorsabbakat a pálya minden részén el kell engedni! Az akadályozás sportszerűtlen viselkedésnek minősül.
 3. Ne vitatkozz a pályabírókkal, szervezőkkel. A vitatkozás sportszerűtlen viselkedésnek minősül. Az utasítását haladéktalanul végre kell hajtani. A vitatkozás kizárást vonhat maga után. Ha igazságtalan bánásmódban részesülsz, a célba érkezés után tudsz óvni.

Egészség és biztonság

 1. Ha egy versenyző olyan balesetnek szemtanúja, amely orvosi ellátásra szorul, nem folytathatja a versenyt addig, amíg egy szervező a helyszínre nem ér. A segítség elmulasztása sportszerűtlen viselkedésnek minősül.
 2. Minden versenyző legjobb belátására van bízva a sérülés komolyságának elbírálása, és annak eldöntése, hogy a helyszínen marad-e a sérülttel, vagy elfut segítségért a legközelebbi akadályig. A versenyzőnek meg kell értenie, hogy a döntése befolyásolja az idejét. El kell fogadnia, hogy időkompenzáció lehetséges, de nem garantált.
 3. Amennyiben az egészségügyi szakszemélyzet indokoltnak látja, dönthet arról, hogy a versenyt a saját érdekedben be kell fejezned. Döntésük a Te érdekedben kötelező érvényű.
 4. Sportbaleset biztosítás kötése javasolt.

Eredmények és értékelés

 1. Mindenki elsősorban egyéni versenyző.
 2. Minden egyéb ettől eltérő szabály megegyezik a brutálATOM  versenyszabályzatával
 3. Az ATOMfutás abszolút 1-3 helyezetteket hírdet női és ffi. kategóriában, a  Magyar OCR Sport Szövetség pedig a Országos Bajnoki Futam kategóriákat díjazza
 4.  
 5. Az eredményhirdetésen személyesen meg kell jelenni, más nem veheti át a díjat. Díjat nem postázunk, későbbi átvételre nincs lehetőség.
 6. A versenyző a felelős a chip leadásáért a verseny befejezését követően a célzónában. HA elvesztette a chipet 3000 Ft megfizetésrée kötelezett, melyre az Atomerőmű Sportegyesülete számlát állít ki.

VIS MAJOR

 1. Az ATOMfutás, brutálATOM, és a Magyar OCR Sport Szövetség Országos Bajnoki Futam  szervezői fenntartják a jogot, hogy időjárási, természeti, vagy előre nem látott egyéb kényszerítő körülmény hatására - akár a verseny közben is - módosítson az útvonalon, az akadályokon, a versenyzők és a nézők biztonsága érdekében vagy félbeszakítsa, vagy lemondja a versenyt. Ilyen esetben nincs lehetőség a nevezési díj visszafizetésére.
 2. Minden esetben a szervezők utasításait kell követni, és haladéktalanul teljesíteni azt.
 3. Ez a versenyszabályzat irányadó jellegű, az aktuális versenyhelyszín és körülmények szükségessé tehetik pontosítását, aktualizálását, melyet az atomfutas@atomfutas.hu e-mail címen lehet írásban kérvényezni.
 4. A nevezés leadásával, és a részvétellel a versenyzők automatikusan kijelentik, hogy megismerték, elfogadják és magukra nézve kötelezőnek ismerik a versenyszabályzatban és a jogi felelősségi nyilatkozatban foglaltakat. Helyszíni szabályokra vonatkozó kérdésekben a versenyigazgató szava dönt!

 

HA csatlakozni szeretnél a Magyar OCR Sport Szövetséghez ,(MagyarTerep Akadály Futó Szövetség.)

 

Csatlakozási kérelem a HOCRA Terepakadályfutó Szövetséghez

Pár hasznos információ az egyszerű csatlakozáshoz!

 • Amennyiben nincs egyesületed, válassz a Tagszervezeteink közül, vagy csatlakoztasd egy hozzád közelálló sportszervezetet a Tefutszhoz.
  http://ocrsport.hu/tagszervezeteink/

 

 

 • Amennyiben van regisztrált (HOCRA) tagegyesületed, nincs más dolgod, mint jelezni az egyesületed felé versenyzési szándékodat és megcsináltatni az orvosidat.
  http://ocrsport.hu/orvosialkalmassagi/

 

Ha nem kívánsz élni egyesületi tagsággal, akkor a nyílt versenyeinken (futamokon) tudsz indulni, de a Bajnokságok bajnoki futamain , kupafutamokon nem tudsz részt venni.
http://ocrsport.hu/versenynaptar/

 

Indulási feltételek a versenyeinken:
http://ocrsport.hu/bajnoksagok-es-kupafutamok/

 

Kérdés esetén állunk rendelkezésedre.
http://ocrsport.hu/kapcsolat/

atomfutas@atomfutas.hu

Tel: +36 30 9892645

Scheffer István ATOMfutás 

a Magyar OCRsport (HOCRA) Országos Szövetségének tagja

Várunk a  további versenyeinken is.